Jumaat, Julai 15, 2011

Kelas roti minggu ke-4

Mingu ke-4. Nampak sgt kan kemalasan telah mlanda....minggu ke 4 aku amik gambar roti je....tak amik pun gambar 'tgh' buat roti....
Sebelum dibakar..roti ni mula2 kena canai doh, pastu tabur kismis, parutan kulit limau, pastu ada la campuran gula dgn apa ntah aku tak ingat (kena mkn kismis byk ni). then gulung doh tadi dan sambung bucu adunan tadi jd mcm 'ring' pastu gunting la tepi2 jadi mcm gambar diatas...
Ni namanya roti Tulang....ni aku ingat sbb roti pelik sikit, kena buat mcm tulang...tapi sedap, dlm ada peanut butter, kalau rajin buh la kacang dlm tu sure lagi sedap...
Ni roti yg mula2 tadi, tapi yg ni lepas dibakar....lepas bakar kena bubuh air gula pekat yg dicampur jus oren...waallllaaahh sedap..
Yg ni cinamon bread...bkn cinema na...roti ni mula2 canai, then buh serbuk kulit kayu manis + gula..pastu gulung2 then kerat2 jd la mcm ni...
Yg ni tak ingat nama dia...roti ni kat atas ada cheese...tapi roti ni rumit sikit sbb kena dendan kan dia....tapi kalau cicah sambal tumis pun sedap....lapaaarrrrr..
petua dari cikgu jani kalau nak bagi roti berkilat lepas keluar dari oven terus sapu putih telur yg dicampur susu (susu uht)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

apa komen anda?