Rabu, Julai 20, 2011

Kelas Pastri Minggu 1

Kelas Pasti minggu pertama, kami diajar cara-cara nak buat Pai Ayam, tart ayam dan tart chocolate...kat bawah ni pic2 yg aku amik...byk sebenarnya tapi amik yg agak2 ok je..yg lain tu malas nak buh lagipun nak upload pic ni lambat...makan masa.....
Ni la pai coklat yg tak siap penuh lagi...
Doh pai coklat, dibakar dulu ya...
Pai Ayam yg dah siap dibakar...cuma nak ngappp saja.....
Ni dah siap bakar, ni group kami punya, yg cantik kat atas tu cikgu yg punya....hihihih
Ada 2 jenis tart...1 tart coklat, satu tart ayam dan cendawan..tpi tart ayam cendawan mmg sedap sgt..bg aku la, sedap la...

Ni adunan telur dan susu yg akan dimasukkan ke dlm tart yg telah dibakar
Lepas dibakar..masih panas...

Ni la yg dah siap....mmg sedap..aku suka sgt2...rasa mcm scramble egg berinti..

ni nak balik dah la ni, k.mas tgh makan hasil tart harini....
Ni tart coklat yg dah siap...gini la rupenya..

Dah potong dah..nak bahagi2...kat atas tart ni ada line putih kan, yg tu buat meringeu( telur putih + krim)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

apa komen anda?